Over ons

Kwekerij Van Winden is gevestigd in Erica, Drenthe en is in 1947 opgericht door Joop van Winden. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot wat het nu is: een moderne potplantenkwekerij van inmiddels 17 hectare groot. Verdeeld over verschillende locaties, is de dagelijkse leiding in handen van André en zijn zoon Tom van Winden, Berry van der Zwet en Jesse Hebels. Dit kwartet is goed op elkaar ingespeeld en runt met veel passie en bevlogenheid het bedrijf.

Samen met het team streven wij ernaar om op een duurzame en innovatieve manier bijzondere producten te kweken

Product specialist

Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van ‘easy care’ kamerplanten en de mooiste seizoensproducten. De focus ligt op het jaarrond kweken van Zamioculcas en we zijn er trots op marktleider zijn binnen dit product. We doen er dan ook alles aan om deze positie te behouden en te versterken. Dit doen we met veel toewijding; wij zien het kweken van Zamioculcas echt als ambacht. Door onze jarenlange teeltervaring lukt het ons om de plant kwalitatief steeds beter en mooier te maken. Een belangrijk onderdeel hierbij is het streven naar continue beschikbaarheid van kwalitatief hoogwaardige producten. Door uitbreiding in extra teeltlocaties kunnen we in spelen op grote tot zeer grote klantvragen. Natuurlijk krijgen onze andere producten zoals Curio en Echeveria net zoveel liefde en aandacht. Alle producten binnen ons assortiment willen we immers blijven verbeteren en mooier maken. We willen onze klanten blijven verrassen door bijzondere en exclusieve producten toe te voegen aan ons assortiment.

Het is onze missie om bijzondere producten van goede kwaliteit te maken. We willen uitblinken door nicheproducten toe te voegen aan het assortiment, in combinatie met Zamioculcas als sterke vaste pijler.

Royal Green

Royal Green is het merklabel voor de producten Zamioculcas, Curio en Echeveria. Het label staat voor luxe en duurzaamheid in één, een aantrekkelijke combinatie voor de hedendaagse bewuste plantenliefhebber. De collectie bestaat uit sterke, exotische planten met een lange levensduur, die het hele jaar verkrijgbaar zijn.

Royal Colours

Naast de kamerplanten uit de Royal Green collectie, kweken wij een tal aan kleurrijke seizoensplanten, deze zijn gebundeld binnen het label Royal Colours. Binnen deze brede collectie behoren de terrasrozen en Geraniums tot de hoofdproducten. Daarnaast kun je bij ons terecht voor Violen, Senetti, bolchrysanten en diverse hanging baskets.

Duurzaam ondernemen

Bij Kwekerij van Winden maken we continu stappen om zowel het teelt-als afleverproces zo efficiënt en duurzaam mogelijk in te richten. Hierbij houden we rekening met mens, natuur en onze lokale omgeving:

People | We zorgen goed voor ons team. Onze mensen zijn een onmisbare schakel in ons bedrijfsproces, een fijne werkomgeving is hierbij heel belangrijk. Dit waarborgen we door jaarlijks de certificaten MPS Socially Qualified en GRASP te behalen. Hierbij wordt gekeken naar de werkomstandigheden, veiligheid en het welzijn van onze medewerkers. Ook zorgen we voor huisvestiging voor onze (buitenlandse) werknemers én voor lekker fruit op de werkvloer!

Profit | Kwekerij van Winden wil graag een positieve bijdrage leveren aan haar omgeving. We zorgen voor een stabiele werkomgeving in de regio en dragen ons steentje bij in verschillende lokale, duurzame of maatschappelijke initiatieven.

Planet | Kwekerij van Winden draagt zorg voor haar omgeving. We zijn continu op zoek naar nieuwe manieren om energie en grondstoffen te besparen. Denk hierbij aan het gebruik van biomassa, zonnepanelen en E-boilers. Ook worden de mogelijkheden onderzocht om vanuit ons tuinbouwgebied de verbinding te maken met restwarmte vanuit de zware industrie en stroom vanuit windmolenparken. Om vervolgens hiermee in een onderling netwerk tussen tuinbouwbedrijven energie uit te wisselen met elkaar. Dit ten goede voor het terugdringen van het gasgebruik.

Verder zijn onze kassen zijn aangesloten op een gesloten watersysteem, waardoor er geen meststoffen in het oppervlaktewater terecht komen.
Tijdens het teeltproces worden minimale bestrijdingsmiddelen gebruikt. Onze voorkeur gaat uit naar natuurlijke bestrijdingsmiddelen, zoals insecten en zelfs gekko’s!

De kweekpotten van onze planten worden gemaakt van 100% gerecycled plastic en wat betreft de potgrond doen wij proeven voor het streven om zo min mogelijk veen te gebruiken.

Kortom: bij Van Winden wordt er gestreefd naar het kweken van een product met zo min mogelijk impact voor het milieu. Het mooie is dat onze ‘easy care’ producten hier zelf een belangrijke rol in spelen; met weinig verzorging en een lange levensduur!

Website ontwikkeld door: X-Interactive