Over ons

GENIET VAN DE CHIQUE EENVOUD VAN ROYAL GREEN

Welkom bij Royal Green®, de website over exclusieve kamerplanten die opvallen door hun bijzondere bladkleur en allure. Met onze planten haal je iets bijzonders in huis. Ze zijn duurzaam en exotisch tegelijk. Voor hun verzorging heb je geen groene vingers nodig. Onze planten blijven mooi, ook tijdens je vakantie!

Laat je meevoeren op onze website en voel de inspiratie opkomen bij de aanblik van deze exotische royals zonder prima-donna-gedrag:

Curio Aquarine®Zamioculcas Emerald Palm en de Zamioculcas Raven®.

 


 

Wie de kassen van kwekerij Van Winden binnenloopt, waant zich in de jungle. Maar laat je niet misleiden, deze ultramoderne potplantenkweker maakt gebruik van de nieuwste technieken. Van Winden weet wat hij kweekt, en voor wie. Zijn chique stevige planten kunnen tegen een stootje en floreren zonder dat ze veel aandacht vragen.

DUURZAAM GEKWEEKTE PLANTEN

Kwekerij van Winden is op verschillende punten zeer actief bezig met duurzaamheid. Dat is nodig omdat de klanten en consument steeds bewuster hun inkopen doen. Ook regelgeving vanuit de overheid speelt hier een rol. Als bedrijf wil je daarin de zaken gewoon goed voor elkaar hebben. Wat  een duurzame teelt betekent voor kwekerij Van Winden ziet u hieronder:

MPS GAP & SQ

Is speciaal voor bedrijven die aan retailers leveren. Voor MPS GAP zijn eisen geformuleerd voor de productie, op het gebied van: Traceerbaarheid, milieu, veiligheid en hygiene. Dit is de volgende stap na MPS ABC op de weg naar verduurzaming. Dit is gelijkwaardig aan GLOBAL GAP en voldoet ook aan de voorwaarden voor Florculture Sustainability Initiative (FSI). FSI is een internationale organisatie met leden uit vele landen die werken aan de ambitie dat in 2020 de wereldhandel in bloemen en planten voor minimaal 90% moet zijn gecertificeerd m.b.t. duurzaamheid. Dat betekent dat bedrijven met een MPS-GAP certificaat meegeteld worden in de FSI ambitie voor 2020. Alle MPS-GAP gecertificeerde bedrijven zijn zichtbaar in de mps trade portal.
De MPS code van kwekerij Van Winden is 680088.

https://www.my-mps.com/affiliatemembers

MPS SOCIALLY QUALIFIED

Bewust zijn van de arbeidsomstandigheden, wensen en ontplooiing van het eigen personeel.

 

BENEFITS OF NATURE (BON)

Wij zijn hierbij aangesloten als founding father, dat wil zeggen dat wij betrokken waren bij het begin van deze verduurzamingsslag. Kwekers die zijn aangesloten bij Benefits of Nature hebben als doel om hun bedrijf en producten te verduurzamen. De actie die hiermee gepaard gaat is een bedrijfsscan gericht op het in kaart brengen van de CO2 footprint van de producten. Dat is gedaan en daaruit blijkt dat de grootste impact op het milieu het gasverbruik is. Goed om te weten, want zodoende kijken wij naar alternatieve manieren om het gasverbruik buitenspel te zetten. Denk bijvoorbeeld aan alternatieve energiebronnen, Het Nieuwe Telen (vorse reductie in energieverbruik, en stabieler klimaat als voordeel).

http://www.benefitsofnature.eu/nl/

Website ontwikkeld door: X-Interactive