Verzorging

ZAMIOCULCAS

RAVEN

Zamioculcas Raven is een opvallend item met zijn zwarte en gevederde bladeren, maar toch is het geen aandachtvrager. Zo makkelijk als de plant is, gedijt hij binnen een temperatuur van 16℃ en 35℃ op zowel een donkere als lichte standplaats in huis. Met dezelfde verzorging als zijn groene broer, heeft hij liever geen direct zonlicht in de zomer en grote hoeveelheden water. Met een klein beetje plantenvoedsel groeit hij zo uit tot een krachtpatser van 80 cm hoog.

Raven kan tot wel vier weken teren op het water en de voeding die hij in zijn reservoirs, de knollen en wortels, in de grond opslaat. Deze zeer sterke survivor vindt het geen probleem als je hem een keertje vergeet water te geven.

Watergeven in de zomer is 100ml om de 14 dagen

Watergeven in de winter is 100ml om de 30 dagen

ZAMIOCULCAS

EMERALD PALM

Liever minder dan meer. Dat is het motto van de Emerald Palm. Niet te veel water, en hooguit ééns per maand een beetje plantenvoedsel. Dat is voldoende. Bovendien kun je deze oersterke plant overal neerzetten. In de zon staan is geen probleem, al worden de bladeren dan minder groen. Het is dus beter om ‘s zomers de plant uit de felle zon te houden.

De Emerald Palm heeft het liefst goed doorlatende grond. Een volgroeide Emerald Palm kan zo’n 80 cm hoog worden. Mocht de plant voor je gevoel uit z’n vorm groeien, dan kun je met een scherp mes er gewoon een ‘speer’ of tak uitsnijden.

Matig watergeven, aan de droge kant houden.

CURIO ‘Mount Everest’

AQUARINE®

De Curio Aquarine® doet het prima in de volle zon, vooral in de winter. Het is een zonaanbidder! Hij floreert bij temperaturen tussen de 5˚C en 30˚C, maar houdt zich ook bij hogere temperaturen buiten fier staande. Bij één of twee keer per maand bijmesten met (groene) plantenvoeding blijft de plant mooi en sterk. De Curio Aquarine® zal het zowel binnen als op je balkon goed doen.

Wordt de plant te groot, dan kun je met een scherp mes gerust de langste tak voor de helft afsnijden. Hierna loopt de plant loopt gewoon weer uit.

Matig watergeven, aan de droge kant houden.

Website ontwikkeld door: X-Interactive