Curio Blues

Een bijzondere nieuwkomer! Deze nieuwe, exclusieve Curio variant is extra bijzonder door de fijnere en langere bladeren ten opzichte van de andere Curio-rassen. Curio ficiodes Blues is compacter opgebouwd en heeft veel vertakkingen waardoor er een mooi, vol product ontstaat. Haar koele, blauwe gloed over de plant komt hierdoor nog beter tot haar recht. Curio Blues bieden wij in potmaat 15cm.

Meer weten over Curio?

Curio behoort tot de grote groep Ficoides-achtige planten (kruiskruid), waarvan wel 1300 soorten (in allerlei vormen) bestaan. De Curio is het beste te omschrijven als een moderne vetplant met vergrijsde natuurtinten. Opgegroeid in Zuid-Afrika (Kaapstad en omgeving), maakt dat de plant bekend is met droge gebieden en veel zonneschijn.

Door de grijsblauwe waslaag op de cilindrisch gevormde bladeren heeft de plant een bijzonder moderne uitstraling. Curio kun je zowel binnen als buiten zetten, de plant gedijt bij temperaturen tussen de 5˚ en 30˚C, maar laat ook bij hogere temperaturen (zelfs bij 40˚C!) geen blaadje vallen. Geef je Curio liever niet teveel water.