Zamioculcas Raven

Een aantal jaar geleden hebben wij het ‘broertje’ van de Emerald Palm geïntroduceerd; Zamioculcas Raven. De glanzende, zwart gevederde bladeren van Zamioculcas Raven doen denken aan de indrukwekkende grote vogel, waar de plant zijn naam aan te danken heeft. Zamioculcas Raven is exclusief bij Royal Green verkrijgbaar in potmaat 14 en 17cm. Het bijzondere van Zamioculcas Raven is dat elk blad begint met een groene kleur, maar na verloop van tijd door kleurt naar de prachtige, diepzwarte kleur die deze Zamioculcas uniek maakt.

Meer informatie over de Zamioculcas

Zamioculcas is door zijn sterke leerachtig, glanzende blad een opvallende verschijning. Het grootste voordeel van de Zamioculcas is wel dat het zo’n gemakkelijke plant is. Je kunt hem op elke plek (zonnig of schaduw) plaatsen en wat betreft watergift geldt: liever minder dan meer. Je kunt gerust een keertje overslaan. Doordat deze plant in zijn speciale vaten vocht en voeding opslaat, is het zelfs één van de makkelijkste kamerplanten ooit.

De populaire Zamioculcas is al sinds 1892 (botanisch gezien) bekend. Toch duurde het tot 1996 totdat de eerste Nederlandse kwekers de uitdaging aangingen om de Zamioculcas te kweken. Daarna werd deze moderne kamerplant al snel heel geliefd. Wij snappen wel waarom!

Nieuwe bladeren van Zamioculcas Raven beginnen groen, waarna ze in enkele maanden doorkleuren naar diepzwart.