Zamioculcas Raven

Een aantal jaar geleden hebben wij het ‘broertje’ van de Emerald Palm geïntroduceerd; Zamioculcas Raven. De glanzende, zwart gevederde bladeren van Zamioculcas Raven doen denken aan de indrukwekkende grote vogel, waar de plant zijn naam aan te danken heeft. Deze variëteit is gevonden in Zuid-Korea, maar komt oorspronkelijk uit Zanzibar, Afrika.

Zamioculcas Raven is exclusief bij Royal Green verkrijgbaar in potmaat 14, 17 en 21cm. Het telen en produceren van Zamioculcas Raven in potmaat 17cm duurt ongeveer 2 jaar, dat is maar liefst een halfjaar langer dan haar groene broertje.

Kleurverloop
Het bijzondere aan Zamioculcas Raven is dat elke nieuwe scheut lichtgroen begint. Naarmate deze ouder wordt, verloopt de kleur van de bladeren naar de prachtige, diepzwarte tint die deze Zamioculcas uniek maakt. Deze donkere kleur zal hij behouden. Een geweldig proces om van dichtbij te volgen, vooral door het bijzondere kleurcontrast tussen de nieuwe, lichtgroene scheuten en de diepzwarte bladeren. Zamioculcas Raven is een uniek designstuk voor je interieur.

Nieuwe bladeren van Zamioculcas Raven beginnen groen, waarna ze in enkele maanden doorkleuren naar diepzwart.

Kijktip | Plantenliefhebber Mama Botanica maakte een filmpje over Zamioculcas Raven, bekijk hem hier!