Royal Colours

Geraniums

Wellicht de meest bekende tuinplant: de Geranium. Bij Kwekerij van Winden zijn we gespecialiseerd in het kweken van deze vrolijke tuinbloeiers in potmaat 13. Ons Geranium assortiment bestaat uit twee soorten: Geranium Zonale (staande) en Geranium Peltatum (hangend). Beide soorten kweken we in een breed kleurenpallet, zoals rood, roze, lila, wit, bicolor en paars. In onze kassen krijgen de planten geruime tijd om te groeien, waardoor je lang van onze Geraniums kunt genieten. Geraniums zijn prachtig te combineren met ander perkgoed uit ons assortiment, zoals Senetti of Violen.

Tip

Geraniums houden van een lichte standplaats. Door het zonlicht krijgt de plant energie om door te bloeien en te groeien.

Terrasrozen

Onze Terrasrozen zijn al jaren dé romantische eyecatchers binnen ons seizoensassortiment. De collectie bestaat uit veel verschillende kleuren, zoals rood, roze, oranje, zalm, geel en wit. Prachtig om met elkaar te combineren, of juist per kleur in een grote, mooie pot te zetten. Terrasrozen staan niet alleen leuk op uw terras, maar zijn ook nog heerlijk geurend. Haar grote bloemen bloeien rijkelijk en vaak in tros vorm.

Terrasrozen zijn bij Kwekerij van Winden (exclusief) verkrijgbaar in potmaat 21cm en behoren tot onze Royal Colours collectie. Onze Terrasrozen hebben elk een dubbele boog, waardoor de plant in een mooie vorm groeit en deze behoudt. Terrasrozen worden ongeveer 75-95cm hoog. Een specialiteit binnen ons assortiment is de Tricolor. Deze kleurrijke plant maakt een feestje van uw tuin. Wist je dat Terrasrozen winterhard zijn? Je kunt jaren van haar bloeipracht blijven genieten!

Tip

Wil je nog langer van je Terrasroos blijven genieten? Snoei de tak met uitgebloeide bloemen dan tot ongeveer halverwege terug. De plant heeft dan meer energie voor haar andere takken, en zal nog rijkelijker gaan bloeien!

De veredelaar van onze terrasrozen heeft een mooie video gemaakt. Hierin krijg je een uniek inkijkje in het teeltproces van deze prachtige producten:

Hanging Baskets

Op zoek naar een kleurrijke eyecatcher om je tuin mee op te fleuren? Denk eens aan een bloeiende Hanging Basket. Deze gemixte schalen zijn gevuld met verschillende soorten voorjaarsbloeiers, die in combinatie met elkaar zorgen voor een bont geheel. We maken mooie combinaties van verschillende producten, waardoor we maar liefst zes verschillende soorten Hanging Baskets kunnen uitleveren. Onze Hanging Baskets hebben een doorsnede van maar liefst 27cm.

Elke schaal heeft een handig waterreservoir, waardoor je minder vaak water hoeft te geven. Easy care! De Hanging Baskets van Royal Colours zijn een bloeiend cadeautje, ideaal voor bijvoorbeeld Moederdag. Je kunt de Hanging Baskets gemakkelijk ophangen, want elke schaal heeft een handige haak.

TIP

Kies bij het ophangen van je Hanging Basket voor een beschutte plek, zodat de wind er geen vat op kan krijgen. Een plek in het zonlicht is geen probleem, dat vinden de planten juist fijn!

Senetti

Senetti is een vrolijke voorjaarsbloeier. Met zijn grote, frisgekleurde bloemen is Senetti een echte blikvange voor in de tuin of in huis. Een paar Senetti’s in mooie potten zorgt meteen voor lentekriebels! Je kunt Senetti ook in binnen zetten, zorg dan wel voor een plekje in de zon of halfschaduw. Het fijne aan Senetti is dat ze lang doorbloeit en ook lichte vorst kan weerstaan. Senetti is daarom de ideale plant om je tuin vroeg in het voorjaar kleur te geven.

Kwekerij van Winden kweekt Senetti in vier opvallende kleuren, zoals blauwe, paarse, roze en fuchsia. Senetti maakt onderdeel uit van de Royal Colours collectie.

WIST JE DAT?

Wist je dat Senetti ook wel Kruiskruid of Senecio genoemd wordt?

Viool

Deze welbekende tuinbloeier is een fleurige verschijning. De Viool is er vele kleuren en maten, voor ieder wat wils! De Violencollectie van Royal Colours bestaat uit verschillende Cornuta rassen, ook wel het bosviooltje genoemd. Ons assortiment bestaat uit maar liefst zes verschillende kleuren, die we kweken in twee potmaten: 17cm en 40cm.

De Violen in potmaat 17cm leveren we uit in een ton-sur-ton kweekpot. Dat betekent dat de kleur van de pot matcht met de kleur van de bloem. Een fleurig geheel! Onze 40cm schaal is door haar formaat een echte eyecatcher.

TIP

Viooltjes zijn perfect geschikt voor mensen zonder groene vingers. De plantjes vragen namelijk weinig verzorging en hebben enkel water nodig als het langere tijd droog is. Zorg wel voor goede, voedzame tuingrond.

Bolchrysant

De Bolchrysant is een echte najaarsbloeier. Ze gaat namelijk stralen wanneer de dagen korter worden. Door haar brede kleurenpallet kun je de plant perfect matchen met andere najaarsbloeiers. Kwekerij van Winden kweekt bolchrysanten in zes kleuren in potmaat 19cm.

TIP

Zet je Bolchrysant na aankoop op een lichte plek, zo zal de plant doorbloeien tot november.